Workshops

Dokter De Lange organiseert niet alleen workshops waarbij aan kinderen en/of volwassenen tips aangereikt worden om in een minimum van tijd gezonde en zelfs gastronomische gerechten op tafel te toveren. Ze organiseert ook geregeld workshops met betrekking tot allergie over wisselende thema's (kippenei-allergie, melkallergie, glutenintolerantie of coeliakie, ... ). Terwijl de ouders de interactieve lezing bijwonen, koken de kinderen, onder begeleiding van een chef en een diŽtiste een gerecht, aangepast aan de allergie van de deelnemende kinderen.

Zij laat ook vaak kookdemonstraties organiseren waarbij alternatieven aangereikt worden in het geval van voedingsallergie en waarmee allergische personen zelfs feestmaaltijden kunnen bereiden.

Thema's die tijdens de workshops aan bod komen zijn onder meer:

Hoe lees ik de etiketten van voedingswaren indien ik aan een voedingsallergie lijdt?

Hoe communiceer ik met de school of met de jeugdbeweging indien mijn kind een voedingsallergie heeft en op schoolreis of op kamp vertrekt?

Zijn pijnboompitten, muskaatnoot en kokosnoot ook noten?

Wanneer moet ik bevreesd zijn voor een kruisallergie?

Workshop snel gezond en origineel koken

Wanneer : zaterdag 24/11/2016 om 19u00

Download de volledige uitnodiging

Prijs: 35 € - kinderen gratis

-Regelmatig gastentafels-

Inschrijven: Telefonisch op 09 236 45 49 voor 21/11/2016

Locatie: Beekstraat 92 - 9031 Drongen
Recept van de maand: Pompoenjam

Snijd 1 kleine geschilde en ontpitte pompoen in stukje van 2 cm; doe hetzelfde met hetzelfde gewicht wortelen. Stoof de groenten gaar in 3 soeplepels zonnebloemolie en 4 grote soeplepels ahornsiroop. Mix alles tot een gladde massa, eventueel kan een beetje ras el hanout ( couscouskruiden ) toegevoegd worden. Heel lekker op even in de oven licht gegrild brood!