Dr. Marijke De Lange

Na haar opleiding algemene kindergeneeskunde aan UGent was Dr De Lange werkzaam op de diensten Kinderlongziekten van het King’s College Hospital in London bij Professor John Price (1992), nadien in het Sofia Kinderziekenhuis in Rotterdam bij Professor Johan de Jongste (1993).

Nadien was Dr De Lange staflid op de diensten Kinderlongziekten aan de Université Catholique de Louvain in Mont-Godinne bij Professor Eddy Bodaert (1994) en aan de Université Libre de Bruxelles bij Professor Georges Casimir (2004).

Dr De Lange volgde ook opleidingen bij de bekende allergoloog Professor Frédéric de Blay in Straatsburg en op de dienst van Professor Antoine Magnan in Nantes.

In 2006 behaalde Dr De Lange het Diplôme d’ Etudes Spécialisées aan de Université Libre de Bruxelles (ULB) onder de directie van Professor Olivier Michel, die voorzitter is van de Belgian Society of Allergy and Clinical Immunology. Deze opleiding belicht alle mogelijke vormen van allergie, gaande van voedingsallergie, hooikoorts, allergisch astma, netelroos tot eczeem, zowel bij kinderen als volwassenen. Momenteel neemt Dokter De Lange nog steeds deel aan alle wetenschappelijke activiteiten in de Allergiekliniek van het Brugmann Ziekenhuis in Brussel, de eerste Allergiekliniek van ons land.

Dokter De lange is lid van de European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI) , van de Belgian Society of Allergy and Clinical Immunology (Belsaci) en van de CICBAA (Cercle d’Investigations Cliniques et Biologiques en Allergie Alimentaire) en neemt deel aan de grootste internationale congressen over allergie (CICBAA: Professor Denise-Anne Moneret Vautrin in Nancy, het jaarlijks congres van Professor Daniel Vervloet te Marseille, GERDA, EAACI,...). In het kader van permanente vorming neemt Dr De Lange ook deel aan de symposia over allergie aan de UCL.

Dr De Lange is lid van het wetenschappelijk adviescomité van verscheidene grootwarenhuizen voor wat betreft allergeenvrije voedingsmiddelen en zetelt ook in diverse jury’s.
Dokter De Lange is dan ook een veelgevraagde spreker voor lezingen, voornamelijk voor mensen uit het professioneel milieu, maar ook voor buitenstaanders.

Zij is de auteur van het dossier ‘Kind en Astma’, een praktische leidraad die tips en hulp aanbiedt voor de begeleiding van kinderen met astma op school en in sportclubs en ook van het kookboek ‘ALLERGIE EN GASTRONOMIE’, heerlijke gerechten voor wie kampt met voedingsallergie of voedingsintolerantie. Beide zijn nationale projecten die zowel in het Nederlands als in het Frans verschenen.

Sinds lang interesseert Dokter De Lange zich in voeding en gezondheid (o.m. overgewicht, huidproblemen, gewrichtsproblemen, anti-oxidanten,…) en behaalde in dit verband ook een diploma bij CERDEN, het ‘Centre européen pour la Recherche, le Développement et l’Enseignement de la Nutritherapie’.

Dr De Lange werkt samen met diëtistes gespecialiseerd in voedingsallergie.